HOME > ONZE SCHOOL > MOS-PROJECT

 

Ons MOS-project

Mileubewust Op School

 


Wij zijn een "groene school”, een school waar plaats, tijd en ruimte gemaakt wordt voor planten en dieren. De meeste kinderen voelen zich ook goed in een natuurlijk milieu. Ons Mos-project behelst dan ook dieren en dierenverzorging en planten en plantenverzorging. Tevens zorgen we ook voor het milieu door per graad aan één specifiek thema te werken.

Als je ons domein binnen stapt merk je meteen dat we op onze school begaan zijn met de kinderen en hun leefomgeving. Wij vinden het heel belangrijk dat we de kinderen een explorerende aanpak kunnen bieden.

In de onmiddellijke omgeving kunnen de kinderen verschillende bomen waarnemen, de groei van fruit en noten opvolgen in de boomgaard. De kinderen verzorgen in kleine groepjes de dieren. De konijntjes lopen vrij rond, het lijkt zowaar een sprookje.

Binnenkort worden de vingertjes nog groener. Enkele schooljaren terug schonk de oudervereniging moestuinbakken. Daarin gaan de kinderen ook zelf aan de slag. De bakken staan aansluitend bij de speelplaats, zodat de kinderen ook tijdens de speeltijd de moestuintjes kunnen onderhouden.

Naast al deze initiatieven vinden we het ook belangrijk om de kinderen milieubewust te maken en daarom participeren we als school aan verschillende acties zoals dikke truiendag, bos voor iedereen van natuurpunt, wereldwaterdag, ... We sorteren, composteren, ...

Onze school beschikt over

 een moestuin 

 een kaboutertuin voor onze kleuters

 een boomgaard

 een dierenpark

 een kruidentuin

 een groene speeltuin 

 een kampenzone

 2 wilgenhutten

 

Niets plezanter dan kinderen met een glimlach te zien schitteren op onze school!

     

 

 

 

 

NIEUWSBERICHTEN & EVENEMENTEN

Basisschool De Glimlach

Sint-Elooistraat 2
8210 Zedelgem
Tel:  050 20 94 09
info@deglimlach.be


 
Smartschool – Sint-Victor Dworp

https://glimlach-sgr25.smartschool.be/

Verborgen Facebook-foto's (en berichten) zijn met Stalkscan tóch ...