HOME > ONZE SCHOOL > ICO-PROJECT

Ons ICO-projectSYMBOLIEK
Het hart met de glimlach staat voor het feit dat ieder kind met een glimlach naar school moet kunnen komen. Want als er geen welbevinden is, zal er ook geen betrokkenheid zijn. 

Het lampje dat brandt, staat symbool voor het feit dat iedereen goed moet nadenken bij zijn/haar daden. Wat je zelf niet graag hebt, doe je een ander dus niet aan, want dan schaad je het welbevinden van de anderen. Maar wat je zelf niet graag hebt van een ander, moet je ook niet aanvaarden, want het welbevinden van jezelf is even belangrijk.

De voetjes staan symbool voor het feit dat dit proces enkel kan gaan met vallen en opstaan. Attitudes worden niet zomaar aangeleerd, afgeleerd of bijgestuurd. Dit vergt een grote inspanning en de nodige tijd. Ieder kind moet dan ook de kans krijgen om te groeien, fouten te maken, daaruit te leren en opnieuw te proberen in een sfeer van begrip en liefde. Het besef dat het OK is om fouten te maken, zolang je er iets van leert, is van groot belang voor het opbouwen van de nodige zelfzekerheid.

DOEL
Kinderen, leerkrachten en ouders samen laten werken rond omgaan met elkaar om zo tot een betere verstandhouding te komen en respect voor elkaar, voor zichzelf, voor het materiaal van de school, de klas, en dat van andere kinderen en het eigen materiaal te leren opbrengen. Kinderen leren omgaan in groep, rekening houdend met de eigen ruimte die ze nodig hebben en de ruimte van anderen leren respecteren. Kinderen leren weerbaar maken ten opzichte van anderen en dit op een constructieve, positieve wijze. Via de tips voor thuis die meegegeven worden met de maandelijkse nieuwsbrief de link met de opvoeding thuis proberen te leggen, zodat ouders en school op eenzelfde wijze de opvoeding van kinderen aanpakken.

 

De knuffelboom - thema over vrienden zijn, niemand uitsluiten.
 
  
ICO-dag op school
 
 
 

 

 

NIEUWSBERICHTEN & EVENEMENTEN

Voor meer nieuws en foto's, volg ons op Facebook!

 
 
GO! School van de Vlaamse Gemeenschap
Sint-Elooistraat 2
8210 Zedelgem
Tel:  050 20 94 09
Fax:  050 20 84 91
E-mail: secretariaat.deglimlach@telenet.be
E-mail Corry: corry_devinck@telenet.be
E-mail Kiani: kiani.decordier@telenet.be

Openingsuren van de school
08u50 tot 12u00 (woensdag tot 11u35)
13u05 tot 15u45 (vrijdag tot 15u00)