HOME > ONZE SCHOOL > LAGER ONDERWIJS > KATHOLIEKE GODSDIENST VISIE

Gezondheidsbeleid

Wij kiezen er bewust voor sterk in te zetten op een goed gezondheids- en bewegingsbeleid. Want een gezonde geest in een gezond lichaam stimuleert het welbevinden des te meer! Hierdoor zijn we fier laureaat van ‘Sport beweegt je school 2.0’.

Zo doen alle klassen mee met The Daily Mile. De kinderen lopen of wandelen met hun klasgenoten in de veilige omgeving van hun eigen speelplaats of schoolomgeving. Iedereen doet met plezier mee – het is geen turnles en het is niet competitief – en ondertussen bouwen ze aan hun conditie, relaties, vertrouwen en veerkracht. Wanneer kinderen weer in het klaslokaal zijn, helpt het de kinderen zich te focussen en zoals elke lichamelijke activiteit vergroot het de prestaties. Belangrijk is dat het tegemoet komt aan wat een kind nodig heeft – en dat allemaal in die gouden 15 minuten – namelijk: Fun, vrienden, frisse lucht, concentratie en als laatste komt daar natuurlijk nog Fitheid bij.

Onze open groene campus met eigen MOS-parcours is dan ook uiterst geschikt voor de leerlingen om zich te kunnen uitleven en te bewegen.

Al beperken we ons niet enkel tot bewegen binnen de schoolmuren. Zo organiseren we meerdere naschoolse sportactiviteiten onder begeleiding van leerkrachten.

We stimuleren de leerlingen niet enkel om te bewegen maar ook om gezonde te eten. Zo organiseren we wekelijks een fruitdag 'oog voor lekkers' op vrijdag. Voor onze kleuters is dit zelfs 2x per week op maandag en vrijdag. 

Ook installeerden we op onze school waterfonteintjes zodat alle leerlingen steeds over water beschikken. Leerlingen kunnen zelf hun herbruikbare fles bijvullen aan deze fonteintjes.

 

 

 

 

NIEUWSBERICHTEN & EVENEMENTEN

Voor meer nieuws en foto's, volg ons op Facebook!

 
 
GO! School van de Vlaamse Gemeenschap
Sint-Elooistraat 2
8210 Zedelgem
Tel:  050 20 94 09
Fax:  050 20 84 91
E-mail: secretariaat.deglimlach@telenet.be
E-mail Corry: corry_devinck@telenet.be
E-mail Kiani: kiani.decordier@telenet.be

Openingsuren van de school
08u50 tot 12u00 (woensdag tot 11u35)
13u05 tot 15u45 (vrijdag tot 15u00)